Top

Havervlokken, glutenvrij

  • Havervlokken, glutenvrij
3,25

Haver is van oorsprong glutenvrij. Toch is het een kunst om glutenvrije havervlokken te bemachtigen omdat de haver geplet wordt in machines waarin ook tarwe geplet wordt. De gluten in de tarwe komen in de havervlokken terecht, met als gevolg dat de havervlokken niet meer glutenvrij zijn.

Mensen met Coeliakie kunnen deze havervlokken met geen mogelijkheid gebruiken.

Ik ben op zoek gegaan en heb biologische glutenvrije havervlokken gevonden. Voor een heerlijk en voedzaam havermoutontbijt. Slechts 1 minuut kooktijd dus in no time een heerlijk en gezond ontbijt op tafel.

Serveertip: Breng 200 ml. amandelmelk aan de kook. Voeg een snufje Herbamare of Himalayazout toe, 1 eetlepel havervlokken, glutenvrij en biologisch, en laat 1 minuut doorkoken. Voeg 1/2 el. chiazaad toe en een 1/2 el. amaranthvlokken. Roer even goed door, maak evtl. op smaak met wat vloeibare Stevia en voeg wat blauwe bessen of frambozen toe. Laat even staan en eet smakelijk. Een heerlijk, snel en voedzaam ontbijt.


Reviews (0)
Stuur naar een vriend
@
@